همشهری آنلاین- یاور یگانه: در روزهایی که دیدن عادل فردوسیپور از مردم دریغ شده، انتشار هر تکه فیلم و ویدئویی از او در فضای مجازی بازخوردهای مثبت و ذوقزدهای به دنبال دارد. اما در روزهای اخیر ویدئویی از حضور او در جشنواره فیلم فجر منتشر شده که اصلا از آن استقبال نشد و حتی انتقاد از این چهره محبوب و دستاندرکاران سی و نهمین جشنواره فیلم فجر را در پی داشت.
در این ویدئو، عادل فردوسیپور و پرویز پرستویی هنگام خوشوبش یکدیگر را در آغوش میگیرند، آن هم در حالی که عادل ماسکش را برای عکس گرفتن برداشته و این رفتار از او ـ که معمولا به حساسیت های جامعه توجه دارد و می داند رفتارش زیرذره بین است ـ اصلا پذیرفتنی نیست. این رفتار عادل نشان میدهد پروتکلها را چقدر راحت میتوان فراموش کرد و اگر مسئولان ذرهای در اجرای محدودیتها کوتاه بیایند، «عادیانگاری» خطرناکی که برخیها مدام درباره آن هشدار میدهند، به سرعت فراگیر خواهد شد.
جدا از این، انتشار تصاویری از تجمعاتی که در جشنواره برگزار شده، ثابت کرد که دلواپسیها از به خطر افتادن سلامت شرکتکنندگان در جشنواره بیمورد نبود. حالا آش جشنواره به قدری شور شده و شور شرکتکنندگان در جشنواره چنان بالا گرفته که به گزارش مهر، علیرضا رئیسی، سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، درباره برگزاری جشنواره فجر گفته: «بنابر تمهیدات صورت گرفته قرار است حداکثر از ۳۰ درصد ظرفیت سالن استفاده شود که کارشناسان ما آخر هفته گزارشی از شیوه برگزاری تهیه خواهند کرد و اگر مشاهده شود پروتکلها رعایت نشدهاند از برگزاری جشنواره در هر مرحلهای که باشد، جلوگیری میکنیم.»
همچنین به گزارش ایسنا، علیرضا زالی، فرمانده ستاد مقابله با کرونا کلانشهر تهران، امروز در جلسه بررسی عملکرد طرح شهید سلیمانی در استان تهران گفت: «با توجه به حساسیت تهران و شکل گیری تجمعات در آن بهرغم تعهداتی که در خصوص برگزاری جشنواره فجر داده شده بود اما در حواشی آن شاهد نقض پروتکل ها بودیم که بسیار نگران کننده است. اگر در این بخش چنین اتفاقاتی روی دهد قطعا برای مردم تاثیر منفی بیشتری دارد.»
با این حال به نظر نمیرسد، ارادهای جدی بر تعطیلی جشنواره وجود داشته باشد و این گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا را باید هشداری برای مسئولان جشنواره سی و نهم فجر قلمداد کرد که گویی از ذوق برگزاری جشنواره، دیگر فراموش کردهاند کرونا هنوز دارد قربانی میگیرد و هیچ فیلم و جشنوارهای ارزش ندارد که جانی انسانی را فدا کند.
از قدیم گفتهاند جلوی ضرر را از هر جا بگیری منفعت است؛ اگر جشنواره فجر به تعطیلی خودخواسته رضایت دهد، مسلما این اقدام شجاعانهتر و مسئولانهتر از برگزاری جشنواره بدون رعایت پروتکلهاست. باید منتظر ماند و دید مسئولان جشنواره چه واکنشی به انتقادات روزهای اخیر و صحبتهای مسولان بهداشتی خواهند داشت.
نظر شما